به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام سید هادی خسروشاهی، امروز در نشست شورای راهبردی بینالملل حوزههای علمیه در قم گفت: از لحاظ پژوهشهای حوزوی عقب هستیم؛ چرا که کتابهایی که چاپ میشود، مبتنی بر نیازها به خصوص در عرصه بینالملل نمیباشد.
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب با بیان این که برای فعالیت در عرصه بینالملل باید از قوانین، عناوین و موارد وقتگیر در مصوبات و برنامهها پرهیز شود، افزود: آل سعود یک میلیارد دلار در اختیار سلفیها برای کارهای پژوهشی قرار داده است، اما بودجه پژوهشی ما چقدر است؟
وی با بیان این که دولت باید موظف باشد بودجههای فرهنگی و پژوهشی را در اختیار حوزه قرار دهد، بیان داشت:ما شخصیتهای علمی بسیاری در دانشگاههای جهان داریم و باید از ظرفیت آنها استفاده کنیم و بتوانیم کرسیهای شیعهشناسی را در دانشگاههای آمریکا را رسمی کنیم و از این طریق عرفان و معارف ناب شیعی را به جهان معرفی نماییم.
حجتالاسلام والمسلمین خسروشاهی با تاکید بر ضرورت اجرای برنامههای اولویتدار، گفت: فضلای حوزه میبایست با زبانهای دنیا آشنا شوند؛ به گونهای که قادر باشند به راحتی صحبت کنند و کتاب بنویسند.
در ادامه این نشست، معاون بینالملل سازمان سمت در سخنانی گفت: این سازمان ارتباط وسیعی با دانشگاهای عراق، سوریه، افغانستان، روسیه و... برقرار کرده است.
حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسمی افزود: دراین راستا، 200 کتاب در زمینه علوم انسانی اسلامی در دانشگاههای افغانستان مورد مطالعه قرار گرفته است،همچنین این سازمان در حوزه تألیف کتاب نیز آمادگی دارد با معاونت بینالملل حوزه همکار ی کند.
حجتالاسلام مسلم اکبری، رئیس مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی نیز در سخنانی گفت: امروز، مشکل بیداریهای اسلام خلأ تئوریکی است و حوزه باید در پژوهشهای خود این خلأ را پر کند.
وی خاطرنشان کرد: 33 دستگاه بینالمللی فعال داریم، اما فعالیتهای آنان معطوف به هدف مشخصی نیست و پژوهش حوزه میتواند آنها را هدفمند نماید.